Ga omhoog
Afbeelding Betontoepassing duurzamer

Betontoepassing duurzamer

Wat kan ik daaraan bijdragen? - Interactieve sessie 3 november 2021

Beton is het meest gebruikte materiaal in bouw- en infrastructuurprojecten. De milieu-impact van beton is mede hierdoor groot. In de afgelopen jaren hebben vertegenwoordigers uit de beton- en bouwsector samen met opdrachtgevers een breed scala aan mogelijkheden ontwikkeld om de toepassing van beton duurzamer te maken.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Aanvullingsregeling natuur Omgevingswet

Aanvullingsregeling natuur Omgevingswet

gepubliceerd in Staatscourant

De Aanvullingsregeling natuur Omgevingswet is op 16 juni 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Alle onderdelen van het Aanvullingsspoor natuur zijn daarmee afgerond. Dit spoor wijzigt de Omgevingsregeling met regels voor natuurbescherming.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Climate Neutral Group’s impact meer dan verdubbeld in 2020

Climate Neutral Group’s impact meer dan verdubbeld in 2020

Climate Neutral Group (CNG) is er trots op dat ze de impact in 2020 samen met haar klanten meer dan verdubbeld heeft. De wereld stond in het teken van COVID-19 en al snel waren de effecten merkbaar.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Nieuwe regels voor aardwarmteprojecten in consultatie

Nieuwe regels voor aardwarmteprojecten in consultatie

Door de energietransitie neemt de winning van duurzame aardwarmte de komende jaren toe. Dat vraagt om een vergunningenstelsel dat past bij de specifieke kenmerken van aardwarmte. Daarom ligt een voorstel tot wijziging van de Mijnbouwwet in de Tweede Kamer en heeft de ministerraad op voorstel van Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat ingestemd met de start van de internetconsultatie van het ontwerp-Mijnbouwbesluit voor aardwarmte dat daaraan uitwerking geeft. Dit voorstel stelt nadere regels aan de toetsing van vergunningsaanvragen, bevat regels ter bescherming van de grondwaterkwaliteit en legt een basis voor versnelling van de aardwarmtesector en het veilig en verantwoord winnen van aardwarmte in Nederland.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding CO2-uitstoot al weer hoger dan voor corona

CO2-uitstoot al weer hoger dan voor corona

Na een sterke daling begin 2020 is de wereldwijde uitstoot van CO2 weer terug op het oude peil. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Internationale Energieagentschap.

Lees meer >