Ga omhoog
Afbeelding Interessepeiling IPCEI Waterstof

Interessepeiling IPCEI Waterstof

Resultaat en vervolg

Geïnteresseerde Nederlandse bedrijven hadden tussen eind juli en 22 september 2020 de tijd om hun belangstelling te registeren. Door de grote belangstelling hebben we in deze periode 4 informatiesessies georganiseerd. Informatie over IPCEI waterstof en over deze interessepeiling vindt u op de RVO website.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding 88 procent Nederlanders verwacht dit najaar hogere energiekosten voor thuiswerkers

88 procent Nederlanders verwacht dit najaar hogere energiekosten voor thuiswerkers

Ook deze winter luidt er vanuit de overheid nog steeds een dringend advies om zoveel mogelijk thuis te werken. Veel thuiswerkers verbruiken deze winter niet alleen meer stroom, maar bij hen staat deze winter de verwarming in huis waarschijnlijk ook vaker en langer aan wat zorgt voor extra stookkosten.

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Tripod applicatie TR2 is live

Tripod applicatie TR2 is live

De nieuwe TR2 applicatie is live! Na een lang proces van trial en error is het zo ver, de nieuwe Tripod applicatie is online! De afgelopen maanden zijn wij van Kuiper & Burger, in samenwerking met applicatieontwikkelaar Webmen, druk bezig geweest met het ontwikkelen van de nieuwe TR2 applicatie. Los van het feit dat de applicatie in een nieuw jasje zit, zijn er ook nieuwe tools en verbeteringen zodat u nog gemakkelijker uw Tripod incidentanalyses kan maken. De nieuwe TR2 software beschikt onder andere over:

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Hoe komen we aan meer technici om de energietransitie te versnellen?

Hoe komen we aan meer technici om de energietransitie te versnellen?

Europa heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutraal en circulair continent te zijn. Dat biedt grote uitdagingen voor de arbeidsmarkt, want wie gaan al die zonnepanelen op de daken leggen en de warmtepompen en windmolens installeren? Alleen al in Nederland hebben we een dreigend tekort van 40 duizend technici. Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, gaat in gesprek met Roland Pechtold, CEO van GroenLeven, over hoe we dit kunnen oplossen. “De banen in de techniek zijn de banen van de toekomst, dat moeten jongeren beseffen.”

Lees meer >

Ga omhoog
Afbeelding Samen werken aan opgaven professionaliseren

Samen werken aan opgaven professionaliseren

De aanpak van maatschappelijke opgaven op het gebied van landbouw en natuur, energie en klimaat, landschap en ruimtelijke kwaliteit vraagt om gebiedsgerichte samenwerking tussen nationale en decentrale overheden en regionale organisaties.

Lees meer >