Ga omhoog

Crisisbeheersing

Een crisis is een van de meest kwetsbare en uitdagende momenten voor een organisatie. Tijdens een crisis worden de pure bedrijfsvoering en –processen onherroepelijk zichtbaar. Het biedt in een klap inzicht in de werking van een organisatie. Het is een absolute test waar niet elke organisatie op zit te wachten en op is voorbereid. Reputaties kunnen in het geding komen, voortgangen bedreigd.

Een succesvolle beheersing op dat moment is niet alleen een ethische plicht, maar ook essentieel voor de toekomst van de organisatie. Toenemende kwetsbaarheid en complexiteit van organisaties en de omgeving vereisen optimale inzet. De crisisorganisatie moet gezien worden als het hoogste niveau van aansturing tijdens een crisissituatie. Wij helpen bij het neerzetten van een robuuste organisatie tijdens kwetsbare momenten.

Ga omhoog

Opleiding tot crisismanager

Over het algemeen wordt het crisisteam samengesteld uit het management van een organisatie. Binnen het team worden de verantwoordelijkheden veelal verdeeld naar de bestaande functies, die men in de dagelijkse bedrijfsvoering heeft. Een crisis veranderd onze vertrouwde wereld echter in een totale chaos. Alles wat zo gewoon is, is van het ene op het andere moment bepaald niet meer gewoon en wordt u plotseling geconfronteerd met een vijandige en onbekende omgeving.

Door het trainen en oefenen van de specifieke vaardigheden behorend bij uw rol binnen het crisisteam, draagt u in belangrijke mate bij aan het succesvol beheersen van een crisis.

 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in de Crisismanagement opleiding of wilt u graag meer informatie ontvangen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via de contactpagina, telefonisch via 085-044 26 00 en via de e-mail op info@kuiperburger.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

In de opleiding Crisismanager ervaart u of en hoe u uw competenties onder extreme omstandigheden effectief in kan zetten. U ontdekt tevens waar uw leerpunten uit bestaan en krijgt tips en tools om deze te verbeteren. Niet alleen uw competenties, maar vooral uw persoonlijkheid speelt een cruciale rol tijdens crisissituaties. Immers voeren psychologische factoren op zo’n moment de regie. Door middel van diverse korte testen leert u de fysieke en emotionele impact van een crisis kennen en wordt u geleerd hier gericht mee om te gaan.