Ga omhoog

Adviesbureau voor veiligheid en handhaving

Kuiper & Burger is het adviesbureau voor veiligheid en handhaving. Alle organisaties hebben er wel eens mee te maken. Een overheidsinspecteur komt langs en constateert één of meerdere afwijkingen. Deze worden vervolgens vastgelegd in een handhavingsbrief waarop u actie dient te nemen.

Een handhavingsbrief is de gangbare manier, maar verschillende overheidsinstanties kunnen verschillend reageren. Er kan ook direct een boete worden opgelegd of een last onder dwangsom. Het kan zelfs voorkomen dat er  een last onder bestuursdwang wordt opgelegd.

Ook kan er op verschillende manieren worden gehandhaafd;  bestuursrechtelijk of strafrechtelijk. Hoewel dit in het begin van het handhavingstraject mogelijk niet zo duidelijk is, is het wel belangrijk te weten of er bestuursrechtelijk of strafrechtelijk  gehandhaafd wordt en uw reactie kan veel verschil maken op een later moment.

 

Onze aanpak

Als adviesbureau voor veiligheid en handhaving volgt Kuiper & Burger twee sporen om deze problematiek goed aan te pakken. Als eerste gaan we met u kijken hoe de overtredingen ongedaan gemaakt kunnen worden. Wij kijken dan naar simpele, pragmatische en effectieve oplossingen.

Ten tweede kijken we naar de juridische aspecten van de handhaving. Wat zijn de risico’s en hoe te reageren? Moet er een zienswijze of bezwaar worden ingediend? Wij stellen die voor u op of doen dat samen met uw advocaat.

Het kan zelfs zo zijn dat uw bedrijf onder verscherpt toezicht gesteld is. Zie daarvoor ons artikel over verscherpt toezicht.

 

Ondersteuning bij handhavingsproblematiek

Bent u op zoek naar een adviesbureau voor veiligheid en handhaving? Kuiper & Burger ondersteunt u graag. Neem contact met ons op. Dit kan eenvoudig via de contactpagina, telefonisch via 085-044 26 00 en via de e-mail op info@kuiperburger.nl.