Ga omhoog

Management of Change

Management of Change (MoC) is misschien wel de meest belangrijke manier voor een bedrijf om ‘in control’ te komen of te blijven. Helaas wordt het vaak ervaren als gedoe, lastig en overbodig. Dat is jammer en niet nodig. Management of Change kan wel degelijk eenvoudig, functioneel en nuttig zijn.

Wat is Management of Change?

MoC is het beheersen van veranderingen. Door aan de voorkant na te denken wat die verandering betekent, wat de voordelen maar ook de risico’s zijn en waar de verandering allemaal effect op heeft. Door de overheid wordt meestal gesteld, dat elke verandering, behalve het 1 op 1 vervangen, een change is. De Brzo-wetgeving geeft dit ook zo aan. Dat betekent dat zelfs het overstappen van leverancier A naar leverancier B voor exact hetzelfde item een change is. Ook het aanpassen van het organigram van uw organisatie is een change.

Hoewel in de Brzo-wetgeving alsook in de Arbeidsomstandighedenwet (ARIE-Aanvullende risico inventarisatie en evaluatie-regeling) MoC is voorgeschreven voor organisaties die hieronder vallen, is MoC een nuttig instrument voor alle organisaties. Mits goed ingericht en toegepast.

Risicomanagement

MoC is risicomanagement, niet meer en niet minder. Dat doet iedereen elke dag. Meestal onbewust, maar regelmatig zeker ook bewust. Risicomanagement is een essentieel onderdeel van succesvolle organisaties. Risicomanagement wil niet zeggen dat er geen risico’s meer mogen zijn of mogen worden genomen, maar wel dat de risico’s inzichtelijk en beoordeeld zijn als aanvaardbaar.

In de Brzo-wetgeving is vastgelegd waaraan MoC moet voldoen. Niet hoe MoC pragmatisch en succesvol geïmplementeerd moet worden. Wij kunnen u daarbij helpen. Kuiper & Burger ondersteund meerdere Brzo-bedrijven en ARIE-bedrijven en heeft MoC-structuren, procedures en checklisten opgezet alsmede MoC-trajecten begeleid en geleid; waaronder safety reviews. Ook geven wij (in-house) trainingen over MoC.

Zie ook ons blog over Management of Change Lust of Last.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over Management of Change? Neem dan contact met ons op en wij zullen uw vragen beantwoorden. U kunt contact opnemen via de contactpagina, telefonisch via 085-044 26 00 en via de e-mail op info@kuiperburger.nl.